Sjekk værmeldingen før du setter ut avfallsdunken

Når det er meldt snø må du vente med å sette ut dunken til om morgenen på tømmedag. Da får brøyterne gjort ferdig jobben sin i løpet av natten, på en god måte.

Her i Bekkevollveien er utfordringen løst eksemplarisk med tanke på brøyting og renovasjon

Stort snøfall er en utfordring både for de som skal holde gatene fri for snø, og for de som skal tømme avfallsdunker. Følger du disse enkle reglene, gjør det en enorm forskjell for hvor godt de kan få gjort jobben sin:

Sjekk værmeldingen dagen før tømmedag. Hvis det er meldt snø bør du vente med å sette ut dunken til om morgenen på selve tømmedagen. Brøytemannskapene jobber om natten, og da får de brøyte gata uten å bli hindret av avfallsdunken din.

  • Sett ALDRI dunken helt ut i veien. Den skal ikke være til hinder for øvrig trafikk, hverken i gate eller på fortau.
  • Sørg for at det er 50 cm med fri plass rundt hele dunken slik at armen på renovasjonsbilen kan få tak i den.
  • Hvis dunken må stå på fortau, ikke sett den midt på, men tenk på de som ferdes langs fortauet med f.eks. barnevogn. Se til naboen, og sett dunken på samme side.
  • Hvis det har vært stort snøfall må du sette dunken i egen innkjørsel etter at du har kjørt ut bilen din. Husk at den aldri skal helt ut i veien, men at det heller ikke må lenger inn enn en halv meter.
artikkel_enkeltbilde_alt_sub

Når det er meldt snø må du vente med å sette ut dunken til om morgenen på tømmedag, slik at brøyterne får jobbe om natten.